Yüksekte çalışma nedir?
Yüksekte çalışma seviye farkı bulunan ve düşme sonucu yaralanma oluşabilecek her çalışmaya yüksekte çalışma denir ve yüksekte çalışma raporu alınması gerekmektedir.
İşyeri Hekimi ve Diğer Sağlık Personelinin Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkındaki Yönetmelik Ek 2 de kanaat ve sonuç bölümünde belirtildiği üzere “Yapılan muayene sonucunda çalışanın gece veya vardiyalı çalışma koşullarında çalışıp çalışamayacağı ile vücut sağlığını ve bütünlüğünü tamamlayıcı uygun alet teçhizat vs… bulunması durumunda çalışan için bu koşullarla çalışmaya elverişli olup olmadığı kanaati belirtilecektir” hükmü ve Sağlık Bakanlığının yayınladığı 20065 sayılı Temel iş sağlığı hizmetlerinin uygulama usul ve esasları hakkında yönergede atıfta bulunduğu üzere yüksekte çalışma yapacak çalışanların yüksekte çalışıp çalışamayacakları sağlık raporlarında belirtilmelidir.
Yüksekte Çalışmayı Kimler Yapamaz?
18 yaş altı çalışanlar yüksekte çalışamaz.
Gebe ve emziren bayanlar yüksekte çalışamaz.
Kronik rahatsızlığı olanlar yüksekte çalışamaz.Tansiyonu bulunan, Kalp hastalığı olan, hipoglisemi, nörolojik hastalıklar (epilepsi,parkinson), psikiyatrik hastalıklar, vertigosu bulunanlar yüksekte çalışmazlar.
Yükseklik korkusu olanlar yüksekte çalışamaz
Yüksekte çalışmaya engel olabilecek vucud bütünlüğünde sorun olan çalışanlar yüksekte çalışamaz.
Yüksekte Çalışmalarda İstenilecek Sağlık Tetkikleri Nelerdir?
Bursa Yüksekte Çalışma Raporu almak için yapılması gereken tetkikleri işyeri hekimlerinin belirlediği tahlillerden sonra sağlık raporu doldurulur. Aşağıda Yüksekte çalışma yapacaklar için bazı sağlık tetkikleri bulunmaktadır:
Akciğer Grafisi
Solunum Fonksiyon Testi (SFT)
Hemogram (Tam Kan Sayımı)
EKG
İşitme testi (odyo)
Göz Muayenesi
İdrar Tahlili
Açlık Kan Şekeri (AKŞ)
Tetenaz Aşısı
Yüksekte Çalışma Belgesi Nereden Alınır?
Yüksekte çalışma belgesi ve yüksekte çalışma raporunun tek bir örneği yoktur. işe giriş sağlık raporunun (EK-2) arka tarafında ki kanaat ve sonuç bölümüne işyeri hekimi tarafından yapılan testler sonucuna göre Yüksekte Çalışmada Sakınca Yoktur yazması yeterlidir.
Yüksekte Çalışma Yapabilmek için Bursa OSGB Firmamız ile iletişime geçiniz.
Bursa Yüksekte Çalışma Raporu için iletişime geçiniz.
Bursa Yüksekte Çalışabilir Raporu Ücreti Ne kadar?
* Yapılacak testlere göre fiyatlar değişmektedir. Yüksekte çalışabilir raporu işyeri hekimleri tarafından belirli tahliller neticesinde verilir. Yapılması istecek testler Odyo, SFT, Hemeogram ve Akciger Filmi, EKG , AKŞ, Göz testi gibi tahliller neticesinde yüksek işlerde çalışabilir raporu verilir.
OSGB' ler Yüksekte Çalışabilir Raporu Verebilir mi?
* OSGB'ler bünyesinde bulunan laboratuvaralar sayesinde yapılacak testler neticesinde yüksekte çalışabilir raporu ve sağlık raporu verebilir.
Bursa Yüksekte Çalışma Raporu Nereden Alınır?
* Bursa İşe Giriş Sağlık Raporu veren OSGB firmaları Yüksekte çalışma raporu verebilir.
Yüksekte Çalışabilir Raporunu Kimler Almalıdır?
* Tehlikeli ve Çok tehlikeli işlerde yüksekte çalışma yapacak çalışanlar işyeri hekimlerinden Yüksekte Çalışama yapmaya uygundur raporu almalıdır..
Yüksekte Çalışama Raporu Olmadan Yüksekte Çalışma Yapılabilir Mi?
* Yüksekte çalışma yapacak çalışan işyeri hekimine görünmeden ve gerekli olan tahlilleri yaptırmadan yüksekte çalışamaz.
Sağlık Raporu Veren Özel Hastaneler Yüksekte Çalışma Raporu Verebilir Mi?
* Yüksekte çalışma raporunu özel hastaneler veremez. İşyeri hekimleri çalışanların özel durumlarına göre belirli tahliller sonucuna göre rapor düzenler.